Стало відомо, коли у Раді розглянуть зняття недоторканності з 5 нардепів

Протягом тижня Регламентний комітет Верховної Ради кожного дня буде розглядати по одному поданню щодо зняття недоторканності з народних депутатів

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган. 

Зокрема, сьогодні, 3 липня, о 12-тій годині комітет розглядатиме подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата "Народного фронту" Євгена Дейдея. 

4 липня подібне подання щодо народного депутата від групи "Воля народу" Олеся Довгого розглянуть о 10-тій годині ранку. 

Протягом наступних трьох днів у комітеті парламенту о 10-тій ранку будуть проходити розгляди щодо зняття недоторканності з депутатів Радикальної партії Андрія Лозового, "Народного фронту" Максима Полякова та БПП Борислава Розенблата відповідно.  

  • У четвер, 29 червня, ввечері генпрокурор Юрій Луценко підписав подання на зняття з Добкіна депутатської недоторканності.
  • Своєю чергою Добкін вважає, що подання на нього ГПУ оформила для політичного "балансу", оскільки п’ятеро попередньо заявлених на зняття недоторканості членів парламенту є представниками владної парламентської коаліції.
  • До цього, до Верховної Ради вже надійшли подання від ГПУ на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів і спікер направив їх до регламентного комітету. Йдеться про Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Олеся Довгого (група "Воля народу"), Євгена ДейдеяМаксима Полякова (обидва - фракція "Народний фронт") і Борислава Розенблата (фракція "Блок Петра Порошенка").
  • На розгляд подань регламентний комітет має 20-денний термін.
  • Як заявляє спікер парламенту Андрій Парубій, голосування за зняття недоторканності із цих п'яти нардепів може відбутися в останній пленарний четвер нинішньої сесії, себто 13 липня. За словами ж Луценка, на регламентному комітеті, починаючи з 3 липня, на кожне з подань виділятиметься один робочий день.