Довгий пояснив, чому дозволив забрати у Києва 100 га землі

Народний депутат групи "Воля народу" Олесь Довгий пояснив, чому порушив регламент Київської міськради, через що місто втратило 100 га землі

Про це він заявив в кулуарах Верховної Ради, повідомляє Еспресо.TV.

"Коротко скажу: так, очевидно були порушення регламенту у зв'язку з тими подіями, що відбувалися, і бійкою, яка відбувалася з 200 депутатами міської та Верховної рад", - наголосив Довгий.

Втім, за його словами, порушення регламенту він не вважає порушенням законодавства. Він також розповів, що бійка під час засідання міської ради сталася через те, що під час неї розглядалися не лише питання щодо землі, але й питання підвищення тарифів на ЖКП та метро. 

"Питання були соціально вразливими. На той момент ви всі пам'ятаєте, яка відбувалася політична бійка саме за місто Київ", - підсумував Довгий.

Зазначимо, що ГПУ готова оголосити про підозру Довгому. Таке рішення прокуратура аргументує тим, що після підписання ним візи на розгляд клопотання житлового кооперативу "Технолог", що вони просять близько 100 га в межах заказника,нардеп поставив всупереч регламенту Київської міськради його до порядку денного та ставив на голосування питання без роздачі матеріалів. Такі дії призвели до виведення з комунальної власності землі на 81 млн грн.