Голова СБУ назвав мету кібератаки на Україну

Головною метою останньої кібератаки проти України була дестабілізація ситуації, хоча хакери прикривалися фінансовими мотивами

Про це заявив глава СБУ Василь Грицак, передає LIGA.net

За словами Грицака, відповідне кримінальне провадження зареєстровано в Національній поліції. 

Також він повідомив, що у перший же день атаки, 27 червня, фахівці СБУ включилися в роботу, щоб зрозуміти, що відбувається і вибудувати систему протидії. 

Читайте також: Petya.A-вимагач. Все про найбільшу кібератаку в Україні

На питання журналістів, звідки була здійснена атака і хто за цим стоїть, Грицак відповів, що йдеться про хакерські угрупування, які "свого часу атакували українські енергетичні об'єкти".

"На жаль, я не можу до кінця сказати, хто. Що хочу сказати, оскільки кримінальне провадження знаходиться в Національній поліції, але ми з нашими міжнародними партнерами приходимо до одного і того ж висновку: для організації такої потужної кібератаки були задіяні значні сили", - зазначив очільник СБУ.

Водночас, як наголошує Грицак, отримання матеріальної вигоди не ставилося хакерами за мету цієї кібератаки.

"Мета була замаскована під нібито вимагання коштів, $300, і ви знаєте, що, за попередніми даними, було зібрано близько $12 тисяч. Але справжній мотив, ми розуміємо - дестабілізація ситуації в нашій державі. Далі додумуйте самі", - додав керівник спецслужби.

Все по темі: Кібератака на Україну