Терористку "Терезу" засадили на 11 років за катування бійців АТО

Київський районний суд Харкова виніс обвинувальний вирок громадянці Росії з "ДНР" Ларисі Чубаровій на прізвисько"Тереза"

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Зазначається, що жінка входила до складу так званого міністерства державної безпеки "ДНР" та звинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, незаконному поводженні зі зброєю та участі у діяльності терористів.

СБУ затримала зловмисницю ще у квітні 2015 року, коли вона прибула до Харкова для збору розвідувальної інформації та координації діяльності диверсійних груп. Тоді у неї забрали саморобний вибуховий пристрій, засоби зв’язку та військове приладдя.

Розвідка встановила, що жінка була активним організатором та учасницею сепаратистських мітингів у Харкові на початку 2014 року. Після цього "Тереза" переїхала до Донецька, де брала участь у збройних конфліктах проти сил АТО та займала керівну посаду у "МДБ ДНР".

"Терористка особисто допитувала та катувала українських військовослужбовців та мирних громадян, які займали проукраїнську позицію. Суд засудив зловмисницю до 11 років позбавлення волі", - наголосили у відомстві.