У Комітеті Ради хочуть зняття недоторканності з Лещенка

На засіданні регламентного комітету Верховної Ради зацікавилися, чому в якості прецеденту із "незаконного збагачення" стала справа Євгена Дейдея, а не його колеги Сергія Лещенка

З таким проханням до заступника генпрокурора Назара Холодницького звернувся голова парламентського регламентного комітету Павло Пинзеник, передає "Дело".

"Чому саме цей прецедент був обраний для звернення до Верховної Ради, чому не було зареєстровано в ЄРДР (Єдиному реєстрі досудових розслідувань - ред.) інформація щодо іншого народного депутата - Лещенко?" - заявив Пинзеник.

"Наскільки я пам'ятаю, у справі Лещенко була відповіднна відповідь Антикорупційного бюро. І ця відповідь не була ніким оскаржена... Якщо інформація перевірялася НАБУ, то прокурор не дублюватиме її в своєму ЄРДР", - пояснив Холодницький.

Проте, як йдеться у повідомленні, відповідь не задовольнила Пинзеника, який не розумів, чому надійшло звернення на Дейдея, а не на десятки інших депутатів.

Скандал через придбання народним депутатом Сергієм Лещенком квартири площею 192 кв. м в новобудові у центрі Києва розгорівся восени 2016 року.