У НАТО вважають Україну наріжним каменем в євроатлантичній безпеці

Заступник генсекретаря НАТО з питань нових викликів безпеці Сорін Дукару відзначив глибинні реформи в Україні

Про це Дукару заявив під час зустрічі з секретарем РНБО Олександром Турчиновим, повідомляє прес-центр відомства.

Зазначається, що співрозмовники обговорили російську агресію на території України, під час чого Турчинов зауважив, що вздовж кордону між державами вибудовується потужна інфраструктура російських військ, зокрема "створюються нові дивізії в Білгородській і Ростовській областях, поблизу східного та північного кордонів". Кремль також значно зміцнив позиції в Чорноморському та Балтійському басейнах.

"Окрім військових дій, ведеться економічна, енергетична та інформаційно-кібернетична агресії проти нашої країни", - наголосив Турчинов. 

Також під час зустрічі порушувалися питання щодо поглиблення співробітництва у військово-технічній сфері та сфері кібербезпеки між Україною та країнами-членами НАТО.

"Україна - наріжний камінь в євроатлантичній безпеці. Її реформи знаходяться не лише на папері, а дійсно глибинні та направлені на євроатлантичну інтеграцію України. Ми сьогодні вийшли на той рівень практичної співпраці, якої до цього ніколи не було. Вірю в європейську та північноатлантичну інтеграцію України", - наголосив Дукару.