У Росії заарештували полковника, який причетний до знищення малайзійського "Боїнга"

ФСБ заарештувала полковника ГРУ Василя Гераніна, причетного до падіння малайзійського "Боїнга" на Донбасі влітку 2014 року

Про це повідомляє міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm.

"10 травня 2017 року правоохоронні органи в Москві затримали чинного полковника ГРУ, члена "ради командирів Союзу Добровольців Донбасу" Василя Гераніна, якого вважають спільником і ключовим свідком у справі про знищення рейсу MH17. Характерні ознаки затримання Гераніна вказують на реалізацію спецоперації ФСБ по зачистці та ізоляції свідків терористичного акту проти світового співтовариства", - йдеться в повідомленні.

Підставою для затримання стало те, що Геранін нібито перевозив у своєму авто осколковий боєприпас для 40-мм підствольного гранатомета ГП-25. Після затримання за місцем його проживання зробили обшук і додатково виявили кілька одиниць вогнепальної зброї.

На даний момент затриманий знаходиться під слідством у СІЗО. Відомо, що у ГРУ його звільнили заднім числом.

На початку березня 2014 року полковник Геранін особисто прибув у Крим і брав активну участь у анексії українського півострова Росією.

Геранін також цікавий тим, що за даними СБУ він особисто курирував бойовика Безлера (Біс) в період його перебування на Донбасі. 20 липня 2014 СБУ опублікувало перехоплення доповіді Ігоря Безлера Василю Гераніну про збитий літак рейсу МН17.