ГПУ не знайшла "спадку" для Лозового, йому готові оголосити підозру

У Генпрокуратури є достатньо підстав для висунення підозри нардепу Андрію Лозовому в ухиленні від сплати податків

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на початку засідання регламентного комітету Верховної Ради, на якому розглядається подання на Лозового, передає Еспресо.TV.

Даних про отримання Лозовим спадщини, виграшів у лотерею у Генпрокуратуру тощо немає.

За його словами, ГПУ спирається на результати перевірки, проведеної Державною фіскальною службою, після якої Лозовому було пораховано до сплати податків 1 млн 721 тис. грн, а також 129 тис. грн військового збору.

"Для того щоб розібратися в суті справи 16 січня Печерський районний суд міста Києва призначив позапланову документальну перевірку громадянина Лозового з питань дотримання податкового, валютного та іншого законодавства в період з 1998 по 2016 роки", - пояснив Луценко.

Окрім того, Генпрокуратура спирається на висновки Міністерства юстиції та Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Е-декларація нардепа, сказав генпрокурор, свідчить, що загальна сума статків Лозового перевищує 8 млн грн, тоді як його офіційні доходи у 2007-2015 рр. склали 234 грн. "Це (суму офіційних доходів – ред..) вираховує ДФС від суми сплачених податків", - наголосив Луценко.

При цьому, за словами Луценко, про незаконне збагачення Лозового більше не йдеться. Він підозрюється тільки в ухиленні від сплати податків.