Силовики перекрили міжнародний канал збуту зброї: провели 20 обшуків, знайшли сотні тисяч доларів

Служба безпеки України припинила діяльність мережі зі збуту та контрабанди вогнепальної зброї, яка діяла на території Київської, Харківської, Одеської, Львівської та Дніпропетровської областей

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Як повідомляється, контррозвідка та слідчі СБУ ліквідували мережу з контрабанди, виготовлення і збуту вогнепальної зброї та боєприпасів. Члени злочинного угруповання, до складу якого входили мешканці п’яти регіонів України, протиправно завозили в країну зброю у розібраному вигляді, приховуючи її серед великогабаритних вантажів комерційних перевізників.

Клієнтів зловмисники шукали через Інтернет на спеціалізованих форумах. Зброя відправлялася замовнику частинами або у зборі з використанням поштових сервісів. 

Оперативники спецслужби задокументували низку фактів незаконного збуту ділками бойових пістолетів "Глок", "Кольт" і "Браунінг". Також правоохоронці затримали організатора угруповання, який намагався відправити клієнту зброю поштою.

Співробітники СБ України провели понад 20 обшуків за місцями мешкання членів злочинного угруповання у Київській, Харківській, Одеській, Львівській та Дніпропетровській областях. Під час обшуків вилучено автоматичну зброю, пістолети "Глок" та "Браунінг", гвинтівку "Мосіна" зі снайперським прицілом, корпуси гранат Ф-1, бойові набої, армійські ножі, глушники, магазини до пістолетів, запчастини до вогнепальної зброї.

Також правоохоронці вилучили необліковану готівку – 110 тисяч доларів США, 180 тисяч гривень і 7 тисяч євро.