ЗМІ назвали нардепів, пов'язаних з Медведчуком

З очільником проросійського руху "Український вибір" Віктором Медведчуком підтримують стосунки четверо нардепів від "Опозиційного блоку"

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

Йдеться про Нестора Шуфрича, Василя Німченка, Тараса Козака та Вадима Рабіновича. Наприклад, Рабінович каже, що намагається бачити Медведчука "частіше, хоча б раз на тиждень", а Німченко розробляє з ним спільні законопроекти.

При цьому Шуфрич та Козак також є багаторічними бізнес-партнерами Медведчука.

Зазначається, що Шуфрич товаришує з Медведчуком вже 20 років і називає "Український вибір" їхнім спільним проектом.

Шуфрич тривалий час був бенефіціаром найбільшої приватної газовидобувної компанії "Нафтогазвидобування". Її майже 10-річний директор Олег Семінський повідомляє, що на його думку саме Медведчук сприяв компанії в отриманні ліцензій на видобуток газу у 2003-2004 рр. Тоді Медведчук очолював Адміністрацію президента Леоніда Кучми.

"Він дійсно багато зробив для компанії. Без нього ми не отримали б ліцензії у 2003-2004 році. Ви зрозуміли, про що я кажу. Більше не можу говорити", - заявляє Семінський. - Я жодного разу з ним не бачився, але, скажімо відверто: так, як вирішувалися питання з ліцензією і т.д. - моє було глибоке переконання, що це було за його сприяння".

Інший товариш і сусід по офісу Віктора Медведчука - нардеп Тарас Козак - виявився міноритарним власником тютюнового монополіста у сфері дистриб’юції цигаро компанії "Тедіс Україна», яка раніше мала назву "Мегаполіс". Козак має частку в "Тедісі" через ланцюжок із двох кіпрських фірм Havanor Management Limited і Turul Investments Limited. У розмові з журналістами Козак навіть визнав, що є номінальним власником цих кіпрських фірм.

Видання зазначає, що до тютюнового бізнесу Козака також причетний Медведчук.