НАБУ підставила Луценка, - Поляков

Національне антикорупційне бюро надало ГПУ недостовірні матеріали у провадженні щодо нардепа від "Народного фронту" Максима Полякова

Про це сам парламентар під час перерви у засіданні регламентного комітету ВР повідомив Еспресо.TV.

Він зазначив, що НАБУ "підставила Луценка", оскільки сам генпрокурор Юрій Луценко, як заявляє Поляков, сказав, що той "ні в кого нічого не вимагав", а також у зв’язку з тим, що "не існує жодної доказової бази". Натомість, як він говорить, "існує 100% виправдальна база".

Окрім того, за словами Полякова, у зазначений слідством період він не користувався сервісом WhatsApp, оскільки у нього тоді був тільки кнопковий телефон. "Тому, хто там кому телефонує, - цього не існує. І це покаже судовий розгляд", - сказав депутат.

Провадження НАБУ щодо себе та його помічників Поляков пояснює особистою образою на нього з боку директора Антикорупційного бюро Артема Ситника.

"НАБУ конкретно займалося особисто мною: шукали моїх помічників. І це ще раз доводить, що саме пан Ситник, використовуючи своє службове становище, переслідував особисто мене як народного депутата. І намагався цілий рік, використовуючи десятки мільйонів гривень - ви почули, що працювали десятки людей з НАБУ із заробітними платами по 60, по 100 тис. грн. - і що врешті-врешт? Помічницю начебто піймали на $5 тис.? І де вони ділися?… Немає жодного долара, є начебто телефон, але де підтвердження, що саме за ці кошти було куплено? Немає цього, немає жодного доказу", - сказав Поляков.

Він вимагає вимагає порушити кримінальну справу по Ситнику, який "возив свою дружину в Лондон". "Ось тут повинен сидіти Ситник і розповідати, яким чином за державні кошти він це робив, а не задавати питання до мене", - вважає нардеп.