Шведи створили електровантажівку без кабіни і водія

Компанія Einride представила прототип роботизованої вантажівки T-pod, яка не передбачає місця для водія і їздить на струмі

Про це пише "Платформа".

Шведи з Einride показали власну розробку інноваційної вантажівки. Цей великий електричний автомобіль може перевозити до 20 т або до 15 стандартних вантажних палет. Дальність ходу робовантажівки на одній зарядці становить 200 кілометрів.
 
Вантажівку T-pod з самого початку проектували як транспортний засіб автономного водіння, тобто вона не передбачає ручного управління з кабіни – її, до того ж, взагалі немає. При цьому вантажівка підтримує віддалене управління оператором.   
 
В 2017 році побудований прототип буде випробовуватися розробниками, а перше комерційне застосування T-Pod має початися в 2020 році в Швеції. Планується, що 200 цих вантажівок будуть пересуватися по маршруту між містами Гетеборг і Хельсінгборг.
 
Керування вантажним автомобілем штучним інтелектом традиційно вважається більш складним завданням, ніж безпілотні легкові машини – все через великі габарити і масу.

Einride | Introducing the T-Pod from O on Vimeo.