Аваков обіцяє свідків для судового захисту нацгвардійця, якого затримали в Італії

Україна готова надати суду всі документи у справі затриманого в Італії військовослужбовця Нацгвардії Віталія Марківа

Про це у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Ми стверджуємо, що наш боєць не міг бути причетний до загибелі громадянина Італії, фоторепортера Андреа Роккеллі. Ми готові надати суду всі наявні документи у цій справі і забезпечити участь в засіданні свідків з боку України", - написав міністр за результатами зустрічі з послом Італії.

На думку Авакова, цей злочин скоєний членами незаконних озброєних формувань, які здійснили загальний артилерійський обстріл українських позицій і район знаходження журналістів був уражений випадково. Стрілянина велася членами "армії ДНР" з території Слов'янська із захоплених у українських десантників в квітні 2014 року установок мінометного вогню "Нона" у напрямку підрозділів НГУ на горі Карачун.

"У будь-якому випадку, підрозділи НГУ, у тому числі батальйон ім. Кульчицкого, в якому служить старший сержант Марків, не могли здійснити мінометний обстріл району, в якому постраждали журналісти. Він, разом зі своїм підрозділом, знаходився на горі Карачун, маючи в розпорядженні тільки стрілецьке озброєння", - написав Аваков.