Через підконтрольні СБУ і ГПУ деякі представники влади хочуть зам’яти справу Розенблата, – екс-т.в.о голови Держгеонадр Бояркін

Справу нардепа Борислава Розенблата, який вимагав 200 тисяч доларів за сприяння у видачі ліцензії на видобуток бурштину, спробують зам’яти. Про це повідомив екс-т.в.о. голови Держгеонадр Микола Бояркін

"Сьогодні деякі представники влади через підконтрольні їй СБУ і ГПУ намагаються ввести в оману суспільство та відвести увагу від корупційних дій депутата Розенблата, здійснюючи тиск на мене та моїх колишніх колег. Я отримав інформацію, що вже на завтра готують обшуки та арешти", – повідомив Микола Бояркін у Facebook.

Також Микола Бояркін звернувся до правоохоронних органів, НАБУ та Генпрокуратури з проханням довести слідство у справі Борислава Розенблата до кінця. 

"Розенблат завжди був опозиційно налаштований до легалізації бурштину. Всі ініційовані Держгеонадрами проекти щодо легалізації, експертні рішення щодо формування законного ринку бурштину пан «народний депутат" дуже різко, граючи на публіку, "засуджував". Тепер розуміємо, що його гра була підсолоджена хабарами та лобіюванням інтересів його ж "клієнта". Сам добиватимусь у НАБУ законного слідства" - зазначив Бояркін.  

Колишній посадовець зауважив, що ніколи не мав стосунків з Розенблатом та критикував його закон щодо бурштину за відсутність експертної позиції і міжнародного досвіду.

"Стрілки цієї гучної історії нікому не вдасться перевести на мене та мою діяльність у Держгеонадрах. Зранку я готовий піти до НАБУ та прозвітувати про кожен крок у питаннях легалізації бурштину. Всі ліцензії на бурштин у 2016 році були видані відповідно до чинного законодавства і за кожен дозвіл я готовий відповісти перед будь-ким. Технологія "а це все попєрєдніки Держгеонадр" не спрацює, попереджаю! Бо справа Розенблата - це якраз одна із тих, через яку порушили конкурс, через яку так швидко знімали мене і так терміново призначали інших", – повідомив Микола Бояркін.

Як відомо, охоронця народного депутата Борислава Розенблата затримали під час отримання хабара сумою 200 тисяч доларів за вирішення питання з ліцензуванням видобутку бурштину. Перед цим Розенблат зустрічався з новим т.в.о. голови Держгеонадр Олегом Кирилюком. Борислав Розенблат і Олег Кирилюк – вихідці з Житомирщини, де ситуація з незаконним видобутком бурштину найгірша.