Генпрокуратура розкрила подробиці провадження щодо екс-заступника Льовочкіна

Колишній заступник голови адміністрації президента Юрій Чмирь проходить по статті "ухилення від сплати податків"

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

"Здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків, що призвело до ненадходження до бюджету коштів у великих розмірах, за ч. 2 ст. 212 КК України", - зазначила Сарган.

Досудовим розслідуванням установлено, що депутат Сумської обласної ради Чмирь обіймаючи за останні 10 років державні посади, у тому числі заступника Сергія Льовочкіна (керівника адміністрації президента України за часів Януковича), вказав наявність у власності цінного рухомого майна, а також готівкових коштів у членів його сім’ї в сумі 572 000 доларів США, що згідно офіційного курсу Національного банку України станом на 30.12.2016 (найбільш наближена дата визначення курсу іноземної валюти по відношенню до гривні станом на 01.01.2017) становить 15 552 680 грн.

Під час проведення обшуку в індивідуальних банківських скриньках, які орендуються Чмирем., виявлено та вилучено готівкові кошти в сумі 1 182 900 доларів США, що явно перевищує розмір задекларованих доходів, отриманих ним з офіційних джерел.

Окрім того, установлено факт використання Чмирем Ю.П. прихованого від електронного декларування транспортного засобу. Згідно зібраних документів, на доньку Чмиря., 1997 року народження, зареєстровано право власності на 14 квартир у центральних районах міста Києва, а також 3 паркомісця.

"Досудове розслідування триває", - наголошують у ГПУ.