Привласнили мільйони: ГПУ обшукує офіси "Укргазвидобування"

Генпрокуратура та СБУ проводять обшуки в приміщеннях регіонального відділення "Укргазвидобування" та підприємствах-підрядниках

Про це повідомляє прес-центр Генеральної прокуратури України.

У відомстві пояснили, що проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні у справі щодо привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. 

Зокрема, слідчі встановили, що службовці компанії працювали за попередньою змовою зі службовими особами іноземних компаній, зловживаючи своїм службовим становищем. Вони, зокрема, завищували вартість робіт з гідророзриву пластів, які проводяться на території Полтавської та Харківської областей. Таким чином за останні два роки вони викрали велику кількість державних грошей.  

"У 2016 році "Укргазвидобуванням" проведено 4 тендери, щодо проведення робіт із гідророзривів пластів на свердловинах, які перебувають на балансі українського підприємства. Умовами таких тендерів було виконання 100 операцій з гідророзривів пласта загальною вартістю близько 400 млн грн", - пояснили у Генпрокуратурі. 

Наразі, на підставі дозволу слідчого судді, з метою відшукування оригіналів документів щодо укладання та виконання договорів і проводяться обшуки.