Придністров'я стає майданчиком для наступу Росії, - нардеп

Росія оснащує власні підрозділи у Придністров'ї новітніми зразками озброєння та розглядає цю територію як місце оперативного розгортання наступального угруповання у південно-західному напрямку

Про це на своїй сторінці у Facebook написала очільник постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО, депутат від БПП Ірина Фріз. 

Вона привітала рішення уряду щодо посилення охорони придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, адже він є одним з ключових напрямків загрози національній безпеці України.

Вона також показала світлину з Придністров'я, на якій можна побачити екіпіровку військовослужбовців оперативної групи російських військ.

"Поруч з ним стоп-кадри з відеосюжету телеканалу "Росія 1", на якому точно така ж екіпіровка у бійців російських ССО в Сирії та ФСБ на навчаннях "Абордаж" в окупованому Криму. Таке оснащення ставиться на озброєння в Росії лише в спецпідрозділи", - пояснила Фріз.

За її словами, з приводу цього виникає питання, навіщо Росії без попередження Молдови перекидати новітні зразки озброєння та засобів індивідуального захисту на цю територію. Адже там останні бойові дії відбувалися чверть століття тому.

"Сьогодні в нас є обґрунтовані сумніви у тому, що офіційна структура та штатне озброєння російських військ в ПМР відповідає реаліям. Відповідь очевидна: Росія розглядає ПМР, як територію оперативного розгортання наступального угруповання у південно-західному напрямку",- наголосила Фріз.