Вірус Petya.A завдав мільйонних збитків в Німеччині

В Німеччині підрахували збитки від вірусу Petya.A, який нещодавно пройшовся Україною, і виявилося, що він завдав у країні збитків на мільйони євро

Про це повідомляє агенція Reuters. 

Як зазначається в повідомленні, Федеральна кіберагенція в Німеччині, повідомила, що збитки, яких зазнали німецькі компанії в результаті нещодавніх кібератак, були більшими, ніж очікувалося. На деяких підприємствах, через вірус, були навіть змушені на тиждень згорнути виробництво, що завдало мільйонних збитків по країні. 

"Деякі німецькі компанії могли спостерігали, що їхнє виробництво та інші процеси припинилися, це призвело до мільйонів євро збитків, але при всьому цьому Німеччина ще легко відбулася", - сказав президент BSI Арне Шенбохм.

Як йдеться у повідомленні, аналіз комп'ютерних експертів показав, що хвилі атак були запущені за допомогою механізму оновлення програмного забезпечення облікової програми M.E.Doc.

Таким чином це означає, що компанії, які використовували програмне забезпечення, могли бути заражені шкідливим програмним забезпеченням, навіть якщо вони не мали видимих ознак зараження.

Тому на сьогодні всі данні користувачів, які були записані після 13 квітня, розглядаються як такі, що були скомпроментовані.