Знімав на камеру, щоб вимагати гроші за "мовчання": у Києві зловили ґвалтівника-"роботодавця"

Прокуратурою повідомлено про підозру ґвалтівнику, який запросив дівчину на "співбесіду", на якій вчинив записане на камеру насильство і вимагав від жертви $2 тис.

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури міста Києва.

Прокуратурі вдалось затримати 45-річного чоловіка, який вчинив низку злочинів по відношенню до потерпілої дівчини.

Установлено, що зловмисник, під виглядом роботодавця, розмістив неправдиве оголошення в мережі Інтернет про пошук та підбір ним кандидатів на працевлаштування в сфері обслуговування. У подальшому, "роботодавець" побачив оголошення 21-річної дівчини, яка шукала роботу. Чоловік зателефонував їй та запросив на співбесіду до свого будинку.

Вже під час "співбесіди" чоловік, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, знаходячись в приміщенні будинку, почав вчиняти над потерпілою численні акти насильницького задоволення статевої пристрасті природнім та неприроднім способом, що супроводжувалося спричиненням тілесних ушкоджень. Окрім цього, зловмисник зв’язав дівчину та знімав на свій мобільний телефон акти гвалтування.

Наступного дня ґвалтівник відпустив дівчину додому, щоб та принесла йому $2 тис. за нерозповсюдження відео.

Затриманому повідомлено про підозри за ч. 1 ст. 152 (згвалтування), ч. 2 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприроднім способом вчинене повторно із застосуванням фізичного насильства), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі людини, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань), ч. 1 ст. 189 (вимагання) КК України.

За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.