У Чернігові затримали кавказця, якого розшукував Інтерпол

У Чернігові затримали молодого чоловіка з Кавказу, якого розшукував Інтерпол. Підставою для затримання стало оголошення його в міжнародний розшук Чехією

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Зазначено, що раніше судимий громадянин однієї з держав Кавказького регіону підозрюється у вбивстві, скоєному в кінці червня у столиці Чехії.

"29 червня у Празі підозрюваний скоїв вбивство громадянина Чехії. Зловмисник завдав потерпілому 16 ножових поранень, від яких чоловік помер. Після скоєння злочину підозрюваний відразу поїхав в Україну, щоб тут ховатися від правосуддя", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, 5 липня Чехія оголосила зловмисника в міжнародний розшук, орієнтування про небезпечного злочинця, раніше судимого за розбій, отримала також і поліція Чернігівської області.

"Провівши комплекс розшукових заходів, оперативники встановили, що підозрюваний зараз перебуває в Чернігові. Керівництвом обласної поліції була ретельно спланована операція з його затримання. До затримання залучалися бійці роти поліції особливого призначення", - доповіли у відомстві.

Зараз підозрюваного затримано, згідно зі статтею 582 Кримінального процесуального кодексу України. Його поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Про затримання повідомлено посольство держави, громадянином якої він є.