У Росії затримали близько 30 агітаторів Навального

У російських містах затримали близько тридцяти агітаторів опозиціонера, голови Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального

Про це повідомляють соратники політика, передає Радіо Свобода.

Активіст руху Прогресивне право Віталій Секуканов повідомив, що 8 липня було затримано щонайменше 30 волонтерів Навального у Москві. Інший соратник Навального Микола Ляскін повідомив про затримання 31 волонтера під час агітаційних заходів в рамках передвиборчої кампанії політика.

Затримання відбулись і в інших містах Росії. Так, у Єкатеринбурзі був затриманий юрист місцевого штабу Навального, машину, на якій волонтери перевозили листівки, зупинили, а агітаційні матеріали вилучили, у самому штабі відбувся обшук.

В Іжевську також зупинили машину з листівками. У Тюмені двох активістів, які беруть участь в агітаційному суботнику Навального, затримали для особистого огляду. У штабі Навального в Краснодарі повідомляють про напад на волонтера в Новоросійську.

Від початку тижня російська поліція проводить обшуки і затримання в містах, де діють передвиборчі штаби Олексія Навального. Прихильники опозиціонера вважають це спробою зірвати агітаційні акції, які були заплановані на ці вихідні.

Коментарів від поліції Росії щодо цих затримань наразі немає.