Війська Росії можуть залишитися в Білорусі після навчань "Захід-2017"

Частина російських військ може залишитися на території Білорусі після завершення російсько-білоруських навчань "Захід-2017"

Про це заявив очільник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Цілком імовірно, що по завершенні навчань частина цих військ залишиться на території Республіки Білорусь. При цьому існує висока ймовірність, що під час навчань будуть розгорнуті пункти прихованого зберігання озброєння, військової техніки і матеріально-технічних засобів", - наголосив він.

За словами Муженка, ця ситуація може призвести до того, що вороги значно скоротять терміни для створення ударних угруповань на західному і південно-західному стратегічних напрямках. Такі дії створюють пряму загрозу для безпеки України.

Він зауважив, що, відповідно до отриманої інформації, кількість російських військовослужбовців, які братимуть участь у вченнях, було збільшено з 3 тисяч до 5 тисяч. 

"Проведення таких масштабних російсько-білоруських навчань, як "Захід-2017", може розцінюватися як захід із нарощування бойового потенціалу Росії на кордонах нашої держави, а також на кордонах Польщі та прибалтійських країн", - підсумував Муженко.