Прикордонники розповіли, що виявили у затриманого наставника Гіві та Мотороли

Затриманий на українському кордоні російський полковник Валерій Гратов мав при собі телефони ватажків Придністров'я, відео обстрілів українських позицій на Донбасі і спільні фото з ватажками терористів "ДНР"

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Олег Слободян у Facebook.

За його словами, під час проходження контролю у старшого зміни виникли сумніви щодо чоловіка, адже він плутався із даними свого паспорта громадянина України.

Після цього на пункт пропуску прибули  офіцери оперативних підрозділів Держприкордонслужби і закликали його показати вміст кишень та багажу. На телефоні чоловіка виявили фото з сепаратистських мітингів. Згодом в нього знайшли і потаємну кишеню.

"В результаті детального огляду речей підозрілого у його куртці був виявлена внутрішня потайна кишеня з якої було вилучено аркуш паперу з установчими даними та телефонами перших осіб ПМР та людей з РФ, орден "Червона зірка", смартфон, флеш-носії інформації", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає Слободян, на флешках Гратова виявлено фотографії затриманого з терористами "Моторола", "Гіві", Захарченко; відео обстрілів української території; агітаційні матеріали "ДНР" та "ЛНР"; фото з місць бойових дій з Дебальцево, Донецький аеропорт, Горловка, Сніжне, Іловайськ; документи службової документації за його підписом; методичні матеріали щодо проведення розвідувально-диверсійних заходів та багато іншої цікавої інформації.

Вдалося встановити і справжню особу затриманого. Ним виявився  російський полковник Гратов Валерій 1952 року народження, якого російські спецслужби планували зробити "заступником міністра держбезпеки ПМР".

Затриманого передали СБУ, додає Слободян.