ГПУ викрила міжнародну групу проросійських бойовиків на Донбасі

З 2014 року на Донбасі за "ЛНР" і "ДНР" воюють іноземні найманці під егідою організації United Continentale

Про це повідомляє ГПУ.

Організація United Continentale (в перекладі "Контитнентальна єдність") є геополітичним рухом крайньоправої спрямованості, створена влітку 2014 року в м. Белград (Сербія). Вони виступають с критикою Європейського союзу і НАТО. До складу організації входять громадяни Франції, Сербії, Іспанії, Італії, Німеччини, Чехії, Болгарії, Країн Латинської Америки, Сполучених Штатів Америки та Російської Федерації. Більшість її представників проходили службу в іноземному легіоні та брали участь у веденні бойових дій у різних країнах світу.

United Continentale підтримує постійні контакти з лідерами російської громадської організації "Міжнародний євразійський рух", які причетні до формування інтернаціональних бригад для участі у веденні бойових дій на сході України у складі терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР".

У ході досудового розслідування встановлені особи іноземців-найманців з організації United Continentale, які з липня 2014 року беруть участь у складі створених РФ і підконтрольних їй незаконних збройних формуваннях на території Донецької і Луганської областей.

Вказані особи систематично проходять військову підготовку на тренувальних базах у м. Ростов-на-Дону (РФ).

Зокрема, громадянин Франції Гійом Кувел’є у 2014 році брав активну участь у веденні бойових дій проти України на її сході у складі незаконних озброєних формувань "Призрак", "Восток", а з 2015 року у складі НЗФ "Всевелике донське козацтво". На цей час Кувел’є нібито проходить військову службу за контрактом в армії США. Даний факт наразі перевіряється Головною військовою прокуратурою.

Установлено інших іноземців-найманців організації United Continentale, які є громадянами Франції, Сербії, Бразилії, Чехії, Іспанії та у складі незаконних озброєних формувань терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР", разом із військовими РФ беруть участь у веденні агресивної війни проти України.