МЗС пояснило, для кого діятиме новий біометричний контроль

Рішення про введення системи біометричного контролю для громадян іноземних держав, що в'їжджають до країни, не матиме практичних наслідків для громадян Євросоюзу

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми прекрасно розуміємо, що в контексті безвізового режиму, який працює для біометричних паспортів, у нас немає проблем не лише з Європейським Союзом, але і з іншими країнами, у яких є біометричні паспорти за стандартами ІКАО. Таким чином, для ЄС це рішення фактично не матиме особливих практичних наслідків", - сказав Клімкін на брифінгу.

Міністр також зауважив: щойно Україна технічно підготує реєстр біометричних даних, це рішення РНБО буде реалізовано. При цьому він наголосив, що "це лише перший елемент".

Клімкін зазначив, що представив сьогоднішньому засіданні РНБО у понеділок у Києві комплекс рішень, які є інтегрованою системою контролю за в'їздом/виїздом, також за пересуванням усередині країни громадян Російської Федерації.

"По цьому я послідовно виступаю, і це схвалено, що на наступних етапах буде також контроль, але це буде спрямовано вже чітко на загрози, які у нас є, саме на Російську Федерацію", - наголосив глава МЗС України.

За його словами, заплановано впровадити процедуру попереднього попередження про поїздки і контроль за пересуванням усередині України такими громадянами.