Перемир'я немає: в зоні АТО майже вдвічі побільшало обстрілів

За минулу добу бойовики з окупованих територій Донбасу 38 разів застосовували зброю проти українських військовослужбовців

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що терористи нарощують свою вогневу активність вздовж усієї лінії розмежування, зокрема кількість та інтенсивність ворожих обстрілів виросли майже вдвічі останніми днями. Минулої доби російсько-окупаційні війська 38 разів відкривали вогонь по позиціях української армії. 

Найбільше обстрілів, а саме 20, було зафіксовано на Приморському напрямку. Позиції в районі Березового, Новотроїцького, Красногорівки та Новомихайлівки накрили вогнем з 82-мм мінометів. Там же, а також поблизу Широкиного, Водяного, Павлополя, Гнутового та Мар'їнки, гатили з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, на окремих ділянках - з озброєння БМП.

Окупанти вісім разів порушили режим припинення вогню на Донецькому напрямку. Кілька опорних пунктів на підступах до Авдіївки обстріляли з піхотного озброєння, а також мінометів калібрів 120 й 82 мм. Пізно ввечері терористи били з протитанкових гранатометів неподалік Верхньоторецького.

На Луганському напрямку за добу сталося 10 ворожих провокацій. Вранці під вогнем зі 120-мм мінометів опинилися позиції в районі Кримського та Новотошківського. Пізніше зі стрілецької зброї бойовики вели вогонь поблизу селища Жовте, двічі обстрілювали оборонців Кримського з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а в районі Малинового били з підствольних гранатометів. Ввечері піхотне озброєння застосовували проти оборонців Донця та Золотого, а неподалік Новоолександрівки гатили з БМП. В районі Новозванівки терористи пізно ввечері били з 82-мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

"Попри підвищення ворожої вогневої активності, жоден український воїн вчора внаслідок бойових дій не постраждав", - наголосили у штабі.