Поранення журналіста у Кривому Розі: військовий не узгоджував вправу з військкомом

Військовий, що поцілив у оператора каналу в Кривому Розі, не узгоджував з організаторами вчень вправ, які показував

Про це заявив військком Саксаганського районного військкомату Кривого Рогу Олександр Бритвич, повідомляє "Радіо свобода".

Бритвич, який був відповідальний за навчальні збори, зауважив, що під час них не були заплановані вправи з самооборони чи захоплення та перехоплення, а лише з охорони та оборони приміщень.

"Наскільки мені відомо, це захід спланували представники ЗМІ разом з двома волонтерами, не погодивши його ні зі мною, ні з керівником заняття на місці проведення", - наголосив він.

Він додав, що під час навчань у Кривому Розі були задіяні інструктори та волонтери.

"Інструктори у нас були ті, які призвані в склад загону оборони, а волонтери, які не призвані у склад загону оборони, вони надавали методичну допомогу, не проводили заняття, вони просто консультували, показували, розказували, але вони також проходили інструктаж", - пояснив Бритвич.

За його словами, чоловік, який підстрелив журналіста, був фахівцем з тактико-спеціальної підготовки. При цьому про його участь в АТО було відомо лише зі слів його колег. Раніше цей чоловік проводив інструктажі з патрульною поліцією.