У Німеччині пройшов найбільший у Європі гей-парад

В німецькому Кельні 800 тис. чоловік стали глядачами найбільшого у Європі гей-параду, де взяли участь близько 30 тис. людей нетрадиційної орієнтації

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У повідомленні зазначається, що вчорашній гей-парад, який відбувався у місті Кельн, що на заході Німеччини, виявився найбільшим в Європі за останні роки. В цьому році у заході, що зібрав близько 800 тисяч глядачів, взяли участь близько 30 тисяч геїв, лесбіянок і транссексуалів, які закликали до рівноправності та толерантності.

Всього для параду було організовано 85 спеціальних пересувних платформ, на яких по центру міста їхали представники ЛГБТ, одягнені в карнавальні костюми. Головним девізом заходу став вираз "Більше ніколи", таким чином активісти вшановували пам'ять загиблих представників ЛГБТ від рук нацистів у минулому столітті. 

Читайте також: Нацисти, гомосексуалісти та педофіли. Як російська пропаганда вбиває Меркель і Макрона

Демонстрацію урочисто відкрив міністр юстиції ФРН Хайко Мас. Він закликав припинити дискримінацію представників ЛГБТ і побажав, щоб такі заходи відбувалися також в Росії, Туреччині та Польщі.

Щорічний марш ЛГБТ проходить у Кельні з 1991 року. Під час параду його учасники кидають в натовп презервативи та інформаційні брошури, що розповідають про дискримінацію геїв, лесбіянок і транссексуалів. Після завершення ходи журі обирає найяскравіші групи та костюми. Переможці в якості нагороди можуть відкрити ходу в наступному році.