В Британії розробили мобільний додаток для діабетиків

У Великій Британії розробили додаток для смартфонів, яке може безболісно вимірювати рівні глюкози в крові без проколювання шкіри

Про це повідомляє видання Еxpress.

Додаток Epic Health, який найближчими місяцями пройде клінічні випробування у Великій Британії, усуває постійну потребу діабетиків колоти пальці кілька разів на день, аби визначити рівень цукру в крові.

Щоб запустити програму, яка підходить як для діабетиків типу 1, так і 2, потрібно помістити кінчик пальця поверх об'єктива камери на смартфоні і зробити серію зображень великим планом, які передають інформацію про частоту серцевих скорочень, температуру, артеріальний тиск користувача та кисневе насичення крові.

Читайте також: Безкоштовні ліки від держави. Хто і за що їх отримає

Зазначається, що програма була розроблена з використанням лазерних технологій й сенсорних прокладок, щоб уникнути використання голок, проте більшості може знадобитися супроводжуючий гаджет для інтерпретації результатів.

Окрім того, як стверджують розробники програми, справжнім проривом додатку є його здатність вимірювати рівні резистентності (опірності) до інсуліну - ключовий спосіб визначити, чи знаходиться хтось в переддіабетичного стані. Він робить це, вимірюючи зміну пульсу пацієнта, яка пов'язана з концентрацією глюкози в крові.