У мексиканській піраміді знайшли секретний тунель

Вчені знайшли таємний прохід під пірамідою "Місяця", яка знаходиться в районі стародавнього міста Теотіуакан,що на півдні Мексики

Про це повідомляє Science Alert.

У повідомленні зазначається, що археологи з мексиканського Національного інституту антропології та історії виявили, раніше невідомий, тунель під пірамідою "Місяця" за допомогою топографії. Знахідка була виявлена біля колишньої столиці стародавніх ацтеків, - Теотіуакану.

Прямий тунель знаходиться під пірамідою на відстані близько 10 метрів під землею і, як вважають вчені, є уособленням шляху до підземного світу, як це собі уявляли жителі Теотіуакану.

"Відкриття підтверджує, що жителі Теотіуакана відтворювали один і той самий образ в своїх величезних храмах, його функція полягає в імітації загробного світу", - зазначає одна з вчених Вероніка Ортега.

Сама піраміда Місяця висотою 43 метра не є єдиним пам'ятником в цьому районі: її найближчими сусідами є Піраміда Сонця і Храм Пернатого Змія, і археологи раніше знайшли схожі тунелі і під цими будівлями. Тунель під пірамідою Сонця був знайдений в 1970-х роках, але був розграбований багато століть тому. Експерти сподіваються, що в "місячному" тунелі їх чекає більше знахідок.