Поляков розповів, як "тримають на гачку" агента "Катерину" та її начальника

Правоохоронні органи мають компромат на детективів Національного антикорупційного бюро України, які займаються кримінальним провадженням щодо нардепа від "Народного фронту" Максима Полякова

Про це сам Поляков заявив під час виступу з трибуни Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

"Хто були ці детективи? Голова детективів НАБУ - колишній працівник УБОЗу, заступник начальника обласного УБОЗу Одеської області, який займався кришуванням наркотиків, який займався кришуванням зброї. Якщо ви зайдете в інтернет, це сотні посилань", - повідомив Поляков.

За словами нардепа, на агента під прикриттям Антикорупційного бюро, яка відома під оперативним псевдо "Катерина Білокінь", у правоохоронців також є копромат.

Читайте також: Бурштин, гроші та земля. Чому з 6 народних депутатів хочуть зняти недоторканність

"Хто був виконавець цього? Хто цей відомий такий суперагент? А суперагент - це людина, яка також працювала в міліції. Чоловіка її "брали" на хабарі з наркотиком", - зазначив Поляков.

Він наголосив, що особисто голосував за створення НАБУ, але те, на що тепер перетворився цей орган, не витримує критики.

"Це мєнти, яких повиганяли з міліції, які не пройшли туди, потрапитили дивом через поліграф в НАБУ", - наголосив Поляков.

У відповідь на закиди щодо колишнього УБОЗівця присутній у сесійному залі парламенту генпрокурор Юрій Луценко заявив:

"Я, як генеральний прокурор, хочу стати на захист керівника підрозділу, який розпочинав цю справу, Борис Індиченко в мою на каденцію на посаді міністра внутрішніх справ очолював Управління спеціальних операцій. І не треба оббріхувати його ім'я".

Згідно зі словами Луценка, Індиченко в МВС проводив "блискучі операції".

Це були операції "проти наркомафії, проти торгівлі людьми" та щодо інших тяжких злочинів.

Що ж до причини його звільнення з МВС, то, як зазначив Луценко, Індиченка "вигнала Партія регіонів на другий тиждень, після того як загарбала Міністерство внутрішніх справ".