"Переговори з Ryanair тривали 5 років". Омелян розповів, чому лоукост грюкнув дверима

Міністр вважає, що "Бориспіль" міг підписати базову угоду, але все було зроблено так, щоб Ryanair не заходив до України

Про це міністр інфраструктури України Володимир Омелян написав у Facebook.

"Перемовини з Ryanair тривали понад 5 років. За президентства Януковича навіть мови не йшлося про те, що Ryanair зайде - йшлося про довгострокову перспективу. Нам вдалося переконати Ryanair, що Україна змінилася, що відкати ніхто не вимагатиме, що умови для великого міжнародного бізнесу є", - написав Омелян.

За його словами, мер Києва був обурений, що аеропорт "Жуляни" відмовив Ryanair. Половина регіональних аеропортів не мають не має повноцінної злітної смуги (як в Одесі), половина не мають терміналу (Гостомель).

"Чому пасажири мають літати не з Києва, якщо в "Борисполі" є два порожніх термінали?! Ще раз: аеропорт - державний, термінали збудовані за державні кошти, наразі вони не працюють, а сам аеропорт на утримання кожного з них витрачає близько 250 млн грн на рік", - написав міністр.

Він нагадав, що жоден великий бізнес не буде займатися благодійністю в Україні, бо звик заробляти. Аеропорт "Бориспіль" не мав права розголошувати умови перевізника. Розголошення відбулося цілеспрямовано, щоб Ryanair пішов, грюкнувши дверима, вважає Омелян.

"Не буде дешевих ставок - не буде дешевих квитків. Аеропорт буде заробляти ще більше від нинішніх доходів за рахунок більшого пасажиропотоку і росту частки неавіаційних доходів. Бориспіль міг підписати базову угоду, яка не несла ніяких ризиків аеропорту. І початок був би", - додав Омелян.

Читайте також: Чому українці зненавиділи Бориспіль, а не Ryanair