У Китаї почався експеримент зі симуляції життя на Місяці

У Пекіні стартував експеримент, під час якого четверо студентів-добровольців проведуть 200 днів у повній ізоляції в межах підготовки до польоту людини на Місяць

Про це повідомляє телеканал CGTN.

Лабораторія отримала назву "Юегун" ("Місячний палац"), вона являє собою капсулу площею 160 квадратних метрів. Це перша подібна лабораторія, розроблена в Китаї і третя у світі біорегенеративна база життєзабезпечення.

Капсула розташовується на території Пекінського університету авіації та космонавтики. Вона складається з основного житлового приміщення площею 42 квадратних метра і двох відсіків для вирощування рослин площею 50-60 квадратних метрів.

"Місячний палац" складається з основної житлової площі та двох модулів обробітку рослин. Основна кабіна площею 42 квадратні метри, в той час як кожна з рослинних кабіни становить 3,5 метри в висоту та площею від 50 до 60 кв.

Читайте також: 5 кроків для польоту на Марс. Тест, чи готові ви стати марсіанином

Як повідомляється, основна кабіна має чотири спальні кабіни, загальну кімнату, туалет, кімнату для переробки відходів та приміщення для тваринництва. Система дозволяє чотирьом "астронавтам"-добровольцям присвятити увесь свій час дослідженням, тоді як їх основні потреби повністю задовольняються.

Зазначається, що відходи учасників експерименту оброблятимуться за допомогою процесу біо-ферментації, а експериментальні культури та овочі вирощуватимуться за допомогою на основі побутових відходів.

На думку китайських дослідників, ця програма має розширити знання Китаю й технічні ноу-хау, а також допомогти точно зрозуміти, що буде потрібно для того, щоб люди залишалися на Місяці" в середньостроковій та довгостроковій перспектив".

2014 року мала місце перша успішна 105-денна версія експеременту з проживанням в "умовах Місяця".