Голова "Укренерго" назвав причину проведення обшуків у компанії

Т. в.о. очільника "Укренерго" Всеволод Ковальчук прокоментував проведення правоохоронцями обшуків у будівлі підприємства

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Він зауважив, що вже на 3-тій день після його призначення на посаду силовики прийшли з обшуками до компанії, його будинку, а також домівок його родичів. При цьому, за його словами, це супроводжувалося масовою інформаційною кампанією через сайти, які відомі розміщенням компрометуючих і неперевірених матеріалів за гроші.

"Потім Генпрокуратура, навіть не провівши допити людей, повернула всі вилучені документи, речі, гроші тощо. Це був пресинг, типовий для стилю роботи українських правоохоронних органів", - наголосив Ковальчук. 

Він зазначив, що такі дії відбуваються одразу після того, як компанія почала шлях об'єднання енергосистеми України з Європою, що позбавить державу від електроенергетичної залежності від Росії.

"Тільки я відзвітував, що ми збили з тендерних цін вже понад 6.7 млрд.грн. (І це ціни, затверджені у 2013-2015 роках!!!!), як почалася нова хвиля дискредитації мене особисто та роботи найпрозорішого з державних підприємств", - підсумував Ковальчук.