МАУ відповіли на звинувачення у перешкоджанні приходу Ryanair

Найбільший вітчизняний авіаперевізник "Міжнародні авіалінії України" заявив, що не перешкоджав ірландському лоукосту Ryanair зайти на український ринок і не має таких можливостей

Про це йдеться в заяві МАУ.

"МАУ офіційно не є учасником переговорів між двома суб'єктами господарювання - аеропортом "Бориспіль" і Ryanair, тому не має можливості впливати на хід цих переговорів. У зв'язку з цим 

викликають подив емоційні та безвідповідальні заяви міністра інфраструктури України, який стверджує, що основною причиною рішення Ryanair є МАУ", - йдеться в заяві.

Крім того, в українського перевізника натякнули, що Мінінфраструктури перевищило повноваження, укладаючи з перевізником комерційні домовленості.

"Оприлюднено Меморандум між Мінінфраструктури і Ryanair, згідно з яким орган державної влади брав зобов'язання забезпечити ставку збору для ірландської компанії в аеропорту "Бориспіль" на рівні $7,5 за пасажира. Виникає питання, чи мав право державний чиновник підписувати комерційні документи"

МАУ також закидають міністерству надання Ryanair переваг порівняно з іншими компаніями.

"Мінінфраструктури, що зобов'язане забезпечувати рівні умови для всіх суб'єктів господарювання, безпідставно пропонує одній авіакомпанії преференції, що суперечать чинним нормативно-правовим актам, зокрема, наказу Мінтрансу, згідно з яким сума зборів за обслуговування пасажирів, зліт-посадку і забезпечення авіабезпеки становить мінімум $25,6", - додали в МАУ.