Месенджер Facebook заполонить реклама

В компанії Facebook вирішили додатково заробити на показі реклами користувачам месенджера

Про це повідомляє прес-центр компанії Facebook.

У повідомленні зазначається, що введення рекламних постів буде впроваджуватися поступово. Реклама буде показуватися між повідомленнями користувачів і буде містити посилання на сайт рекламодавця, або навіть дозволить почати бесіду з представниками компанії про замовлення її товарів чи послуг.

За даними Facebook, в даний час месенджером користуються 1,2 млрд людей по всьому світу, відправляючи один одному близько 2 млрд повідомлень щодня.

Таким чином, компанія сподівається, що запуск реклами в месенджері дозволить істотно підвищити виручку компанії, зростання якої почало сповільнюватися після того, як керівництво Facebook відмовилося збільшити обсяг реклами у соціальній мережі, щоб уникнути їх міграції на інші платформи.

Facebook також належить месенджер WhatsApp, число користувачів якого також досягає 1,2 млрд чоловік, з великою перевагою в бік жителів країн, що розвиваються. За оцінкою експертів Barclays Capital, якщо реклама буде запущена і в WhatsApp, то до 2020 року щорічна виручка Facebook від реклами може зрости на $11 млрд.