Обшуки в "Укренерго": голова компанії пояснив, чого хотіла ГПУ

Керівництво "Укренерго" розповіло, з якої причини Генпрокуратура влаштувала обшуки в їхньому столичному офісі

Про це журналістам заявив т. в.о. очільника "Укренерго" Всеволод Ковальчук, повідомляє Еспресо.TV.

Він зауважив, що вважає таку зацікавленість з боку правоохоронних органів до підприємства "приємним компліментом" і додав, що все пройшло спокійно, а співробітники компанії правопорушень не скоювали. Він також підтвердив, що обшуки проходили і в його будинку. 

"Вилучили 3 старих непрацюючих ноутбуки, не повірили, що вони не працюють. Кілька старих SIM-карток, два якихось папірці, я так і не зрозумів, навіщо вони їм були потрібні. Це вичерпний перелік, вилучений у мене вдома", - наголосив Ковальчук.

За його словами, ніяких інших документів правоохоронці не вилучили. 

Він додав, що зараз "Укренерго" фактично звинувачують у здійсненні статутної діяльності підприємства, розвитку енергосистем. 

"Результуюча система містить в собі, що "Укренерго", за сприяння або у змові з Нацкомісією регулювання електроенергетики і комунальних послуг, здійснює розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах", - пояснив Ковальчук.

Він зауважив, що у справі перераховано близько 15 осіб, які відсортовані за найбільшими сумами контрактів, які зараз виконуються в Україні. Більшість з них підписана за підсумками тендерів ЄБРР та Світового банку.

"Також там перерахована купа приватних компаній, що не мають жодного відношення до "Укренерго", зокрема згадуються 1 чи 2 компанії, які належать членам моєї родини, і там брехливо зазначено, що вони здійснюють поставки для "Укренерго", - підсумував Ковальчук.