У Британії вступив у шлюб перший мусульманин-гей

У Великій Британії вперше вступив до одностатевого шлюбу представник мусульманської релігії Джахед Чудхурі

Про це повідомляє The Telegraph.

У повідомленні йдеться, що у графстві Стаффордшир, що у Великій Британії, відбулося гей-весілля, яке називають першим свого роду у країні, адже один з молодят - мусульманин.

Джахед Чудхурі походить з консервативної бангладешській сім'ї, його родичі категорично не прийняли його сексуальну орієнтацію, а однокласники і сусіди цькували.

Весілля стало рідкісною подією як для мусульманського співтовариства, так і для представників ЛГБТ у Великій Британії.

"Ми хочемо показати всьому світу, що можна бути геєм і мусульманином одночасно", - пояснив Чудхурі. 

Одностатеві шлюби офіційно дозволені у Великій Британії з 2013 року, але ще кілька років тому Чудхурі не вірив, що зможе відкрито розповісти про свою орієнтацію і розписатися з партнером. Він ріс в традиційній мусульманській сім'ї з Бангладешу, яка рішуче не сприймала одностатеві відносини.

За словами Чудхурі, раніше він навіть купував медикаменти, щоб вилікуватися від гомосексуальності, намагався зустрічатися з дівчиною та за наполяганням сім'ї відправився в релігійне паломництво на історичну батьківщину. Проте нічого з цього не допомогло, а згодом його навіть перестали пускати до мечеті.

Тому пара вирішила не приховувати своє весілля, а, навпаки, відкрито говорити про неї з пресою, щоб показати, що в мусульманському середовищі теж є геї і вони так само заслуговують свободи бути самими собою, як і всі інші люди.