Рада підтримала подання на арешт Добкіна

Верховна Рада розглянула подання про позбавлення нардепа з "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна депутатської недоторканності, його затримання та арешт

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За зняття з Добкіна депутатської недоторканності проголосували 288 народних депутатів, за затримання - 250, за арешт - 242 нардепи.

"До Верховної Ради надійшло подання генпрокурора Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа Михайла Добкіна", - сказав голова ВР Андрій Парубій.

Спікер уточнив, що ГПУ здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактами порушення посадовцями Харьківської міськради ч. 4 ст 190 (шахрайство), ч. 5 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що нардеп Михайло Добкін у 2008 році на посаді харківського міського голови вчинив низку тяжких і особливо тяжких кримінальних правопорушень у сфері службової діяльності", - зазначив Парубій.