Україна має за 4 місяці виконати вимоги ЄС, аби отримати 600 млн євро

Україна може отримати третій транш макрофінансової допомоги ЄС 600 млн євро у грудні за умови виконання вимог Євросоюзу до середини листопада

Про це прем’єр-міністр Володимир Гройсман домовився з віце-президентом Єврокомісії, Європейським комісаром з питань євро і соціального діалогу Валдісом Домбровскісом  під час зустрічі, повідомляє прес-центр урядового порталу. 

Він визнав, що країні потрібно інтенсивніше виконувати план щодо асоціації з Євросоюзом, а також зауважив, що українська влада розуміє умови макрофінансової підтримки, над чим співпрацює з парламентом. 

"13 липня Парламент буде розглядати (пенсійну реформу), сподіваюся зможемо отримати підтримку більшості (Парламенту). У нас є план дій, який треба виконати", - наголосив Гройсман.

У свою чергу, Домбровскіс зазначив, що політична підтримка Євросоюзу була й залишається для України всебічною.

"І сьогодні нам дійсно треба працювати над тим, аби виконати умови отримання третього траншу макрофінансової допомоги. Часу не так багато  - до середини листопада важливо все завершити, оскільки є й внутрішні процедури ЄС, аби ми в грудні виплатили  транш", - підсумував Домбровскіс.