$300 з кожного українця. Прокурор розповів, скільки вкрав з держбюджету екс-міністр Клименко

Колишній міністр доходів за зборів часів Януковича, Олександр Клименко вкрав з державного бюджету суму, еквівалентну $12 млрд

Про це під час брифінгу заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє Еспресо.TV.

"Вкравши $12 млрд з бюджету України, Клименко таким чином вкрав у кожного українця по 300$", - заявив Матіос.

Він наголосив, що ці $12 млрд були виведені ще за часів коли курс долара дорівнював 8 гривень за $1, таким чином вивевши з бюджету країни 96 млрд грн.

За його словами, це не остання справа яку проводить військова прокуратура, пообіцяв нові розслідування.

Зазначимо, сьогодні стало відомо, що силовики проводять обшуки в офісі медіахолдингу "Вести", що знаходиться в столичному бізнес-центрі Gulliver. Згодом стало відомо, що прокуратура загалом проводить 183 обшуки по справі екс-чиновника Клименка. 

За словами головного військового прокурора Анатолія Матіоса група компаній екс-міністра фінансів Олександра Клименка "Юнісон" купила на "відмиті" $778 млн елітну нерухомість, землю та утримувала медіахолдинг "Вести".

Група компаній "Юнісон" на заведені з офшорів грошів купила 78 елітних квартир у Києві, Одесі та Донецьку, 28 офісних приміщень, 5 будинків, 41 паркомісце, 11 земельних ділянок у найелітніших районах Києва і області, Одесі та Донецьку, 23 елітних автомобіля починаючи від Бентлі, 3 поверхи ТРЦ "Гулівер" і 1 тис. залізничних вагонів, які до сьогодні приносили дохід Клименку і були основним джерелом фінансування медиахолдингу Вести, сказав Матіос.