Незабаром подання на зняття недоторканності подаватимуть пачками, - Пинзеник

Генеральна прокуратура не зупиниться на тих поданнях, які вже були подані на нардепів, і в найближчому майбутньому на розгляд до Регламентного комітету будуть представлені десятки подібних документів

Таку заяву зробив в кулуарах Верховної Ради заступник голови Регламентного комітету і нардеп від «Народного фронту» Павло Пинзеник.

«Станом на сьогоднішній день я на 99,9% упевнений, що подання (на зняття депутатської недоторканності і притягнення до відповідальності парламентаріїв, - ред.) будуть подаватися пачками, буде йтися про десятки (подань - ред.). Нічого, поставлю розкладачку в кабінеті. У будь-якому разі, робити свою роботу потрібно і все повинно дійти до свого логічного завершення», - підкреслив нардеп.

За його словами, правоохоронна система повинна не тільки робити гучні заяви про притягнення до відповідальності, а й доводити такі справи до суду.

«Якщо вважати, що у Верховній Раді більшість народних депутатів гідна того, щоб їх притягнути до кримінальної відповідальності - добре, нехай правоохоронна система про це скаже під свою відповідальність. Нехай доведе ці справи до суду, якщо буде дано дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності», - зазначив Пинзеник.

Разом з тим він висловив переконання, що такою великою кількістю подань на нардепів новостворені органи намагаються довести свою працездатність і доцільність.

«Для окремих правоохоронних органів стоїть питання виживання. Це в першу чергу нові антикорупційні структури - Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура. У них є необхідність довести доцільність свого існування, а у їх керівників - доцільність перебування на своїх посадах», - пояснив парламентарій.

Тоді як для Генеральної прокуратури ці подання мають інше призначення, а саме - глава відомства Юрій Луценко є політиком і використовує їх для свого рейтингу, щоб в майбутньому повернутися до парламенту.

«Луценко, на відміну від попередніх керівників ГПУ, є політичним діячем, причому політичним було не тільки його призначення за домовленістю між політичними силами в парламенті, але він і сам є політиком з самостійними амбіціями на повернення до провладних структур. Всі атакують парламент, однак саме сюди хочуть повернутися, оскільки тільки тут джерело влади», - підсумував нардеп.