Порошенко пообіцяв не закривати Сухопутну академію у Львові

Національна академія сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного й надалі в повному обсязі працювати у Львові

Про це заявив президент Петро Порошенко, виступаючи на Львівському бронетанковому заводі, передає Еспресо.TV.

Як пояснив глава держави, рішення підвищити статус Харківського відділення академії до рівня факультету "аж ніяк не зачепить академію": "Бо там готуються механіки, а тут готуються командири танків".

"Жодного курсанта, жодного викладача, жодного військового, жодного учбового механізму ніхто не забере", - запевнив Порошенко.

За його словами, він "не дозволить це зробити".

Читайте також: Навчитись війні: Чому не можна руйнувати військові академії

"Нам потрібно більше танкістів, і де, як не у Львові, виховати не тільки фахівців, але й патріотів", - наголосив президент, зазначивши, що у місті є особливий "озон" українського патріотизму.

За словами Порошенка, проблема "телепортації" академії була "віртуальною".

"І в планах не було, не дозволю це робити - будь-які нападки на Львівську академію. Моя позиція, як верховного головнокомандувача незмінна. Національна академія сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного була, є і буде. Крапка. Ні, вибачте, навіть не крапка, а знак оклику. Хочу привітати з цим всіх львів'ян, всых галичан і всю Україну, бо хочу вам наголосити, що сердце за академію болить в кожного українця", - підсумував Порошенко, назвавши Сухопутну академію "гордістю міста, гордістю міста і гордістю країни".

"Це дуже важливо. Зараз нам потрібно більше офіцерів, у т.ч. офіцерів-танкістів", - додав він.