Все про підпільну імперію екс-міністра Клименка. 78 квартир, 3 поверхи "Гулівер" та 1 тисяча вагонів

Група компаній екс-міністра фінансів Олександра Клименка "Юнісон" купила на "відмиті" $778 млн елітну нерухомість, землю та утримувала медіахолдинг "Вести"

Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос - передає Еспресо.TV.

"У 2011-2013 роках Клименко створив офшори на Британських Віргінських островах, Кіпрі, Ліхтенштейні, кінцевим власником яких був батько Клименка. Вкрадені з податкових майданчиків державні кошти легалізували Клименко та його адвокати, а також співучасники євробанків, зокрема, Ліхтенштейну. з 2011 по січень 2014 року вкрадені в держави понад $778 млн офшорні компанії Клименка перерахували на рахунки групи компаній "Юнісон" - материнської компанії сім'ї Клименка - його, брата Антона та їхнього батька", - розповів Матіос.

Прокурор уточнив, що зловмисники купили на вкрадені кошти.

Читайте також: 96 млрд для "сім'ї" Януковича. Все про найбільшу податкову аферу десятиріччя

"Група компаній "Юнісон" на заведені з офшорів грошів купила 78 елітних квартир у Києві, Одесі та Донецьку, 28 офісних приміщень, 5 будинків, 41 паркомісце, 11 земельних ділянок у найелітніших районах Києва і області, Одесі та Донецьку, 23 елітних автомобіля починаючи від Бентлі, 3 поверхи ТРЦ "Гулівер" і 1 тис. залізничних вагонів, які до сьогодні приносили дохід Клименку і були основним джерелом фінансування медиахолдингу Вести

За словами Матіоса, дві компанії Клименка з управління активами, які обслуговували сім'ю Януковича.

"Слідство встановило належне родині Клименків і афільованих осіб майно, механізм легалізації та коло осіб, які продовжують брати участь у злочинній організації Клименка та акумулюють доход із цього майна, які вливалися в квазі-партію "Успішна країна", медіахолдинг "Вести", охоронну структуру "Скіф", - додав Матіос.

Зазначимо, сьогодні стало відомо, що силовики проводять обшуки в офісі медіахолдингу "Вести", що знаходиться в столичному бізнес-центрі Gulliver. Згодом стало відомо, що прокуратура загалом проводить 183 обшуки по справі екс-чиновника Клименка. 

Матіос також розповів, що Клименко вкрав з державного бюджету суму еквівалентну $12 млрд. Таким чином він вкрав у кожного українця по 300$. 

Також Клименко створив охоронну фірму "Скіф", щоб захищати награбовані гроші.