Хакери виклали у мережу листування "головного спеціаліста з Росії" у США

В загальному доступі з'явилося отримане хакерами листування співробітника Бюро розвідки і досліджень Держдепартаменту США, який спеціалізується на Росії

Про це повідомило видання Foreign Policy, до редакції якого звернувся  хакер під псевдо Джоні Вокер.

Автор листа повідомив, серед адресатів листів є "офіцери ЦРУ та інших розвідувальних агентств, ЗМІ, НУО та міжнародні фонди". Листування, за його словами, «містить дані про те, хто відповідає за формування порядку денного в країнах по цілому світі".

Foreign Policy з міркувань безпеки не стало називати імені співробітника.

Співрозмовник Foreign Policy, який листувався з жертвою хакерів, назвав експерта, чию скриньку була зламано, "можливо, головним в розвідці по Росії в усьому уряді США". 

"Він знає більше про те, що відбувається там, ніж будь хто інши", - наголосив він.

Деякі співрозмовники видання вважають, що за зломом може стояти Росія, але інші відзначають, що у зломі пошти Отто міг бути зацікавлений хто завгодно. За словами одного зі співрозмовників Foreign Policy, нещодавно була зламана пошта принаймні ще одного експерта з Росії, вченого з Австралії.

Читайте також: Ведмеді-хакери. Як кіберзлочинці з Росії дошкуляють всьому світу

Московська газета "Комерсантъ" стверджує, що цього співробітника Держдепу його нібито звуть Роберт Отто.

Як зазначає видання, значна частина листування - це посилання на статті російських ЗМІ, якими Отто і його адресати діляться один з одним, а також на записи в соцмережах російських політичних і громадських діячів, від ліберала Олексія Кудріна до терориста Ігоря Гіркіна.

У листуванні є, наприклад, зібраний з відкритих джерел профайл на главу адміністрації президента РФ Антона Вайн. Кілька листів присвячені тому, хто бере участь в засідань Радбезу РФ й переходу В'ячеслава Володіна з Кремля до Держдуми.

Своєю чергою Держдепартамент відмовився підтвердити або спростувати достовірність листів і факт злому.

Архів з викраденими повідомленнями опубліковано 10 липня на сайті Pastebin.