Вночі біля Луганська загинув військовий, ще 3 поранено

Протягом минулої доби російсько-терористичні війська 35 разів порушили перемир’я, сили АТО 15 разів відкривали вогонь у відповідь

3 українських бійці отримали поранення, один загинув, повідомляє прес-центр штабу АТО за минулу добу станом на 6 годину ранку.

"У зоні АТО, наприкінці минулої доби, незаконні збройні формування активізували збройні провокації практично вздовж усієї лінії розмежування", - зазначають у штабі.

Після 18 години на Маріупольському напрямку росіяни та їхні найманці з гранатометів та 82 міліметрових мінометів били по українських позиціях у районі Гнутово, Павлополя, Водяного, Камянки. А з 8 години вечора і майже упродовж 2 годин бойовики з мінометів калібру 120 міліметрів, зенітної установки, великокаліберних кулеметів обстрілювали Широкине. Внаслідок цього обстрілу 2 українських військових отримали поранення.

Також зі 120 міліметрових мінометів та танку терористи били по Красногорівці. Окрім того, вночі, під вогнем ворожих гранатометів вчергове опинились цивільні будівлі у Мар’їнці.

На Донецькому напрямку російські окупанти та бойовики о 21 годині зі стрілецької зброї та гранатометів вели вогонь по шахті Бутівка та Авдіївці. Ще один український військовий отримав поранення під час обстрілу Камянки. 

Різке збільшення вогневих провокацій наприкінці минулої доби зафіксовано на Луганському напрямку. Тут бойовики близько 23 години зі стрілецької зброї і гранатометів вели вогонь по селищам Донець та Новозванівка. А з 82 міліметрових мінометів накривали Кримське. Цієї ночі відбулось і бойове зіткнення українських військ з противником. Майже з опівночі і до 2 ночі в районі Новотошківського група бойовиків безуспішно намагалась наблизитись до позицій української армії. Під час бою один український захисник загинув.