На Дніпропетровщині вигадали, як розкрадати на "комуналці" по 3,5 млн на день

Поліцейські викрили на Дніпропетровщині конвертаційний центр, через який розкрадали гроші від комунальних платежів

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Конвертом" користувалися комунальні комерційні підприємства, що працюють у сфері ЖКГ.  Гроші, одержані за прибирання прибудинкових територій, поточний ремонт і технічне обслуговування, зловмисники перераховували на рахунки підконтрольних суб'єктів господарювання та підприємств "конвертаційного центру", які нібито надавали якісь послуги.

Роботи виконували колишні працівники ЖЕКів у значно меншому обсязі. Гроші вони одержували у вигляді мінімальної зарплати, в той час, як за угоди з підконтрольними підприємствами вартість робіт була у кілька разів вищою.

До складу конвертаційного центру входило 10 фіктивних підприємств. Для прикриття злочинної діяльності виготовлялися бухгалтерські документи про нібито виконані роботи та відвантажену продукцію. Для цього використовувалися реквізити спеціально придбаних фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності. Щоденний оборот "конверту" складав від 1,5 до 3,5 млн грн.

Під час обшуків поліція вилучила 9,4 млн грн, печатки фіктивних підприємств, десятки чекових книжок, оформлених на підставних осіб, банківські картки, комп'ютерну техніку, флешносії, записи видачі "чорної каси", а також сотні чистих аркушів з печатками фіктивних фірм та підписами підставних осіб.

Відкрито провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Рахунки 3 підприємств, на яких акумулювалися кошти, заарештовано.