Розенблат підкуповував прокурорів та суди, аби позбавляти конкурентів ліцензій на бурштин, - слідство

Народний депутат Борислав Розенблат давав хабарі суддям і прокурорам Житомирщини, аби ті допомагали йому усувати конкурентів

Це випливає з розслідування Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє Укрінформ.

Як зазначається, рішення суддів про позбавлення інших компаній ліцензій на законну діяльність народний депутат нібито купував з метою витіснення можливих конкурентів із ринку. Таким чином ліцензій на геологічну розвідку, отриманих раніше від Держслужби геології та надр, під час лише одного судового засідання позбулися одразу три компанії-інвестори.

Читайте також: Бурштин, гроші та земля. Чому з 6 народних депутатів хочуть зняти недоторканність

Водночас людина з голосом, схожим на голос Розенблата, у спілкуванні з агентом НАБУ пояснила, що ліцензії, видані Держгеонадрами компаніям, що інвестують у геологорозвідку, можливо скасувати лише через суд. Таке втручання за начебто проханням агента відомства коштувало $25 тис. 

"Я почав пробивати за допомогою твоїх грошей, я почав платити за все прокурорам, судам. Твої гроші зробили диво, тому що ми загнали їх в кут: по судах, і по прокуратурах", - заявляє чоловічий голос у відеоролику, знятому під час проведення спецоперації НАБУ.

$25 тис. від агента під прикриттям "Катерини Сивокінь" нардеп отримав 20 березня, стверджується у фільмі НАБУ.

Цьому епізоду присвячено з 31 по 39 хвилину фільму.

Під час розслідування стало відомо, що усі судові справи, пов’язані зі скасуванням спецдозволів, відбувалися за поданням заступника прокурора Житомирщини.

Як стверджують у НАБУ, у цих діях Розенблату сприяв його помічник - фаховий юрист Крюков Тимур Умарович.