У Центрі дитячої кардіології з'явився новий терморегулюючий апарат. PR

Новітній терморегулюючий апарат почав працювати в державному Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії в Києві

Про це йдеться у сюжеті Еспресо.TV.

Ось такий новітній терморегулюючий апарат почав працювати у державному Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії в Києві. Він дозволяє оперувати дітей із вродженими вадами серця. Під час хірургічного втручання серце дитини зупиняють, а життя підтримується завдяки штучному кровообігу.

"Це охолоджувально-зігрівальна машина, яка абсолютно необхідна. Операція на серці полягає в тому, що ми повинні його зупинити, і коли серце зупинено, тоді хірург може виправити ті дефекти які спричинила природа", - зазначив директор ДУ "Центр дитячої кардіології та кардіохірургії" Ілля Ємець. 

Медичне устаткування встановили коштом Корпорації Рошен. Дитячий центр кардіології — другий заклад, де компанія реалізує благодійні проекти медичного напрямку. Також Рошен вже більше двох років допомагає національній дитячій лікарні Охматдит, сума допомоги якій до кінця року вже наблизиться до 80 млн грн.

"І ось менше ніж за рік близько 5 мільйонів гривень - це дитячому кардіоцентру. Була найбільш нагальна проблема - оцей терморегулюючий апарат. Тому було звернення, і от ми знайшли таку можливість допомогти із закупівлею цього апарату", - розповідає директор з розвитку соціальних проектів корпорації ROSHEN Ірина Пономаренко. 

"Ми вже компанію Рошен розглядаємо саме як своїх партнерів, як своїх співробітників, і ми отримали сьогодні такий апарат", - зауважив головний лікар ДУ “Центр дитячої кардіології та кардіохірургії” Володимир Жовнір.

Центр працює вже 25 років. За цей час прооперували більше 22 тисяч дітей з вродженими вадами серця.

Проект благодійної допомоги від Рошен носить комплексний та системний характер. Минулого року корпорація РОШЕН придбала променеву трубку для ангіографічної операційної, яка не функціонувала до цього 6 місяців, а також відремонтувала апарат МРТ.