Керівник Центру протидії корупції в Україні наживався на відкатах, – американське видання

Віталій Шабунін, директор Центру протидії корупції, який отримав суттєву фінансову підтримку від уряду США, мав доходи від відкатів

Про це у матеріалі "Корумпована Україна є епіцентром битви між Сходом і Заходом, США і Росією" в авторитетному американському виданні Fox News пише колишній заступник речника Держдепу США Адам Ерелі (Adam Ereli).

Автор назвав призначення державним секретарем США Рексом Тіллерсоном посла Курта Волкера спеціальним представником у справах України на переговорах необхідним, але недостатнім кроком у правильному напрямку. Реалізація угод в Мінську, які забезпечують план політичного врегулювання, може зменшити насильство, але не вилікує рак корупції, який постійно руйнує Україну і завдає більше шкоди для цілісності держави, ніж проросійська агресія, вказує Fox News.

Інституційна гниль є основною проблемою України, вважає Адам Ерелі. Посадові особи, яким доручено боротися з корупцією в Україні, самі є скомпрометованими.

У США вказують, що керівник Центру протидії корупції в Україні, який отримав суттєву фінансову підтримку від уряду США, мав доходи від “полюбовних оборудок та відкатів” (kickbacks).

"Директор ЦПК Віталій Шабунін заробляє 34 тисячі доларів за поданими до податкової даними. У 2010 році він купив квартиру за 60 тисяч доларів. У 2014 році він придбав землю під Києвом за 20 тисяч доларів. У 2016 році він продав свою квартиру за 34 тис. доларів і побудував будинок за 83 тис. доларів. Вся нерухомість зареєстрована на ім'я його дружини, і не існує іпотечних кредитів на майно", - наголошує Fox News.